
Min anledning är främst miljön - transporter av kött hit och dit (typ kött som slaktas i Sverige, styckas i Polen och skickas tillbaka), kor som frigör metangas, konstgjort foder... Och mitt trick var att börja steg för steg. Min avsikt var egentligen inte att bli vegetarian, så först åt jag bara kött som var ekologiskt och svenskt. Sen blev det för jobbigt att alltid veta vad köttet kom ifrån, så då slutade jag med rött kött och åt fisk och kyckling (demivegetarian) efter ca två månader. Sen fick jag insyn i kycklingindustrin också och blev pescetarian vid nyår. Vet inte om jag kommer fortsätta vara det eller om jag slutar med fisk också någon gång.
I alla fall: det är inte så svårt som man tror att sluta. Man tänker "hur ska jag klara mig utan kött?" men man klarar sig utmärkt. Det är inte svårt att stå emot tycker jag och jag tyckte jättemycket om kött när jag åt det. Så mitt tips är att börja stegvis, kanske en vegodag i veckan, och se om det känns bra :)
http://thepiratebay.se/search/earthlings/0/99/0
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CP-HOe1OdvI
Det här gjorde ett starkt intryck på mig, lycka till!

2